ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ.




ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ και ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ του ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ



Προς:      Συλλόγους Γονέων    
Κοιν/ση: Συλλόγους Εκπαιδευτικών


                                                                  Αρ. Πρωτ. : 55/27-05-13


Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Σ Η

       Αγαπητοί γονείς,

η Ένωση Συλλόγων Γονέων με την εκλογή του νέου Δ.Σ., προσπάθησε να προσεγγίσει τα προβλήματα που απασχολούν την σχολική κοινότητα με πιο συγκεκριμένο και εξειδικευμένο τρόπο.

    Μετά από συζήτηση και στην κατεύθυνση αυτή, κατέληξε να δημιουργήσει Ομάδες Δουλειάς οι οποίες θα έχουν σαν στόχο την καλύτερη παρακολούθηση των προβλημάτων που μας απασχολούν, την ενεργή συμμετοχή όλων των Συλλόγων Γονέων αλλά και την προώθηση λύσεων σε ζητήματα που αφορούν την κοινωνία μας.


    Συγκεκριμένα δημιούργησε έξι (6) Ομάδες Δουλειάς:


  α)  Ομάδα για το Κτιριακό. Θα ασχοληθεί με το οξυμένο πρόβλημα της στέγασης.

  β)  Ομάδα ενάντια στα Ναρκωτικά. Σκοπός της η ενημέρωση γονιών και μαθητών με συζητήσεις, διαλέξεις, κ.λ.π., για την σύγχρονη μάστιγα της Νεολαίας.

  γ)  Ομάδα για την ανάπτυξη σχέσεων Αλληλεγγύης μεταξύ των γονιών. Σκοπός της η καταρχήν αντιμετώπιση φαινομένων υποσιτισμού μαθητών στα σχολεία, αλλά και άλλων προβλημάτων που δημιουργεί η οικονομική κρίση.

  δ)  Ομάδα για τον Πολιτισμό και τον ΑθλητισμόΗ έννοια Παιδεία – Πολιτισμός – Αθλητισμός είναι στενά συνδεδεμένες μεταξύ τους. Σκοπός της είναι η προσπάθεια ανάπτυξης, στα πλαίσια Συλλόγων Γονέων, πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων που θα αγκαλιάζουν το σύνολο των μαθητών.

  ε)  Ομάδα Επικοινωνίας με τους Συλλόγους Γονέων και τους Μαζικούς φορείς της πόλης μας. Ήδη έχουμε λειτουργήσει (και ακόμα διαμορφώνουμε) το Blog μας  (enosisyllgonmark.blogspot.gr/) για καλύτερη επικοινωνία και αμφίδρομη ενημέρωση.

Στ)  Ομάδα για τις Σχολικές Επιτροπές. Σκοπός της η παρακολούθηση του έργου των Σχολικών Επιτροπών. Ο συντονισμός των εκπροσώπων των Συλλόγων Γονέων και τέλος η ενημέρωση όλων των Συλλόγων για τις αποφάσεις των επιτροπών. 
Στις Ομάδες αυτές ήδη συμμετέχουν, πέρα από τα Μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης, γονείς από Δ.Σ. συλλόγων γονέων. Θέλουμε και επιθυμούμε όμως κι άλλους ….

Σας καλούμε να αγκαλιάσετε αυτές τις Ομάδες με την ενεργή συμμετοχή σας, τις προτάσεις και τον προβληματισμό σας, καθόσον αφορούν ζητήματα που απασχολούν εμάς και τα παιδιά μας.



Το Δ.Σ.



Τηλ. Επικοινωνίας: Ράνια Κατριματζή  22990-87263 και 6984605220 
                      Χωραφά-Δήμου Ιωάννα  22990-24131 και 6978445758