Το Εισηγητικό Σημείωμα της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ και ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ στο 1ο Συνέδριο στις 2 Ιούνη.

Στην αίθουσα του 2ου ορ. στην οδ. Βερανζέρου 1, στις 2 Ιούνη 2013, έγινε το 1ο εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της διευρυμένης Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής που είναι συγκροτημένη από τις Ενώσεις Γονέων της Αθήνας, Πειραιά και Ανατ. Αττικής.

Ακούστηκαν πολλές προτάσεις, απόψεις και τοποθετήσεις, όσον αφορούσε τα εγγενή προβλήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας και του γονεϊκού κινήματος, που όμως όλες συνέκλιναν σε ένα "κοινό" χαρακτηριστικό: την βαθειά οικονομική Διεθνή κρίση που σαν τελικό και μοναδικό αποδέκτη έχει την ελληνική οικογένεια και το εκπαιδευτικό σύστημα.
Το Εισηγητικό Σημείωμα λοιπόν, του απερχόμενου Δ.Σ., αποδείχθηκε εξαιρετικά ενδιαφέρον αφού κάνει λόγο για τις εξελίξεις στη ζωή των οικογενειών μας στο "έδαφος" της κρίσης, την βαρβαρότητα που ζει η λαϊκή οικογένεια αλλά και την υποταγή, σ΄αυτήν, του εκπαιδευτικού συστήματος. Μιλάει επίσης πως γενιέται μέσα απ΄ολη αυτή την πλατφόρμα κρίσης το "νέο σχολείο", με στοιχεία που σοκάρουν.
Μπροστά σ΄αυτές τις νέες εξελίξεις κάνει έναν απολογισμό στόχων και δράσεων για τον "καυτό" Σεπτέμβρη που έρχεται! Βάζει στόχους και προσδοκίες, μεθοδεύοντας τον τρόπο συντονισμού και συνεννόησης.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ λοιπόν ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ  ΕΔΩ