Προβληματισμός στη "Σχολική Επιτροπή" από το Σύλλογο του 2ου Γυμνασίου Μαρκοπούλου (Π. Ράφτη).



Ο προβληματισμός των συλλόγων γονέων μας αφορά και τον παρακολουθούμε με ενδιαφέρον και διακριτικά. Ο Σύλλογος του 2ου Γυμνασίου Μαρκοπούλου στο Πόρτο Ράφτη μας ενημερώνει μέσα από την πλατφόρμα ενημέρωσής του ...
"Στη 2η τακτική συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Δ.Ε. στο Δήμο Μαρκοπούλου, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Φλεβάρη 2014 βάσει της πρόσκλησης της 21/02/14 – Αρ. Πρωτ. 14, ακολούθησε συζήτηση για το σοβαρό θέμα της παραχώρησης χώρου Δημόσιου Σχολείου σε Αθλητικούς Συλλόγους. Επειδή θεωρούμε σημαντικό το ζήτημα, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την τοποθέτηση του εκπροσώπου του Συλλόγου μας Χρήστου Παφύλα στη Σχολική Επιτροπή":

Η Πρόσκληση ...



EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
Ταχ. Δ/νση :Κεντρική Πλ. Δ. Σωτηρίου 1                                                               
Τ.Κ.19003, Μαρκόπουλο Αττικής                                                          2η Τακτική Συνεδρίαση
Τηλ. 2299020113 & Fax : 2299020195                                                   Μαρκόπουλο : 21/02/2014
Πληροφορίες : Β. Χασιώτη                                                                    Αρ. Πρωτ. :                  14 

Πρόσκληση
προς  τα τακτικά  μέλη του Δ.Σ.
1
Σωτήρη Ι. Μεθενίτη
2
Χαράλαμπο Νικολάου
3
Άγγελο Ρούση
4
Ιωάννη Πολίτη
5
Γεώργιο Αδάμο
6
Γεώργιο Διολέτη
7
Ιωάννη Αντύπα
8
Βάσια Μαργέτη Κόλλια
9
Σοφία Κόλλια Σκοπελίτη
10
Χρήστο Παφύλα
11
Ιωάννη Παυλάκη
12
Εκπρόσωπο μαθητικής κοινότητας

                Σας καλούμε στην τακτική συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Δήμου Μαρκοπούλου την 27η Φεβρουαρίου 2014, ημέρα Πέμπτη και ώρα  12.30 μ.μ. με  θέματα της ημερήσιας διάταξης:
1) Λήψη απόφασης έγκρισης απολογισμού διαχειριστικής περιόδου από 01.01.2013 έως 31.12.2013 της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Μαρκοπούλου.
2)   Λήψη απόφασης παραχώρησης σχολικού χώρου.
3)   Συζήτηση και λήψη απόφασης έγκρισης προμήθειας ενός κλιβάνου αποστείρωσης με εργαλεία συρραφής τραυμάτων για το ιατρείο του Κλειστού Γυμναστηρίου στο 1ο Γυμνάσιο Μαρκοπούλου, ανάθεση της προμήθειας και συγκρότηση επιτροπής παραλαβής της.
      Η παρουσία σας θεωρείται απαραίτητη.
            Κοινοποίηση :   1. Αντιδήμαρχο Παιδείας                                                                 Ο Πρόεδρος
                                      2. Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων                                         Σωτήρης Ι. Μεθενίτης

      Η Τοποθέτηση …  

    «Για το 2ο και 3ο θέμα της σημερινής συνεδρίασης, θέλω να αναφέρω τα εξής:
     Οι αιτήσεις παραχώρησης του Γυμναστηρίου του Α’ Γυμνασίου Μαρκοπούλου, από δύο Αθλητικούς Συλλόγους, αφορούν φορείς που δεν είναι δημόσιοι και λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Νομίζω ότι αν η Σχολική Επιτροπή συμφωνήσει στην παραχώρηση του Γυμναστηρίου, ανοίγει δρόμους. Παραχωρείται χώρος του Δημόσιου σχολείου, σε δραστηριότητες Αθλητικών Συλλόγων, όπου δεν αθλούνται όλα τα παιδιά της περιοχής, αλλά μόνο αυτά που έχουν την οικονομική δυνατότητα, μιας και υπάρχει μηνιάτικη συνδρομή.
    Βέβαια τα παιδιά αυτά ασφυκτιούν από την έλλειψη ελεύθερων χώρων και φυσιολογικά προστρέχουν σ’ αυτούς τους φορείς. Αν η πολιτεία ενδιαφερόταν για τον λαϊκό αθλητισμό, θα φρόντιζε να υπάρχουν ελεύθεροι χώροι, αθλητικά κέντρα, γήπεδα κ.λ.π. Και επειδή αναφέρθηκε ότι στο Γυμναστήριο θα αθλούνται τα δικά μας παιδιά, οπότε δεν μπορούμε να αρνηθούμε την παραχώρηση, νομίζω ότι αν επιθυμούμε να αθλούνται όλα τα παιδιά, θα πρέπει να παραχωρηθεί το Γυμναστήριο και οι αύλιοι χώροι όλων των σχολείων το απόγευμα και τα Σαββατοκύριακα και συγχρόνως να προσληφθούν φύλακες και γυμναστές απ’ το Δήμο, προκειμένου να παίζουν και να αθλούνται τα παιδιά μας με ασφάλεια.
   Διαφωνώ λοιπόν με την παραχώρηση, όπως και με την αγορά του κλιβάνου για τα ιατρικά εργαλεία. Η αγορά του ιατρικού υλικού και του κλιβάνου, δεν θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του Δημόσιου σχολείου, αλλά των Αθλητικών Συλλόγων».
                                                                                    ΧΡΗΣΤΟΣ  ΠΑΦΥΛΑΣ
  
Πηγή: Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Γυμνασίου Μαρκοπούλου (Πόρτο Ράφτη)