ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ από ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

                                         Μαρκόπουλο 03/10/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  
   Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση μας με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης την Τετάρτη  30/9/15 και η κινητοποίηση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη 1/10/15, με αφορμή τα κενά των εκπαιδευτικών στα σχολεία μας.

   Η άσχημη κατάσταση, που έχει διαμορφωθεί στα σχολεία της περιοχής, μας οδήγησε να απευθυνθούμε σε αρμόδιους παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας, πέρα από την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, μήπως βρούμε το δίκιο μας! … Δυστυχώς, δεν το βρήκαμε.

    Από τον Περιφερειακό Δ/ντή κ. Λόντο, σε όποιες απαντήσεις πήραμε είχαν έντονο το στοιχείο "της δημιουργικής ασάφειας"’, με υπόσχεση ότι ελπίζει στις επόμενες προσλήψεις να καλυφθεί ένα μέρος των κενών.

Από την κινητοποίησή μας στο Υπ. Παιδείας (01/10/15)
Από την κινητοποίησή μας στο Υπ. Παιδείας (01/10/15)

    Στο Υπουργείο Παιδείας το "κλίμα" δεν ήταν ευχάριστο. Από τον Γενικό Γραμματέα κ. Χασάπη, γονείς και εκπαιδευτικοί αντιμετω-πίστηκαν με απαξίωση και αλαζονεία. Χαρακτηριστική ήταν η εκτίμησή του ότι για τα κενά στα σχολεία «… φταίνε οι εκπαιδευτικοί, που προσέφυγαν στο ΣτΕ με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αναρτηθούν οι λίστες με τους αναπληρωτές και να μη γίνουν οι προσλήψεις…» !!!


 
Ελπίζει και αυτός, ως τις 10/10, να έχουν προχωρήσει οι προσλήψεις εκπαιδευτικών και νάχουν καλύψει τα κενά σε μεγάλο βαθμό!

    Καταλαβαίνετε λοιπόν, ότι οι προσπάθειες μας πρέπει να συνεχιστούν και να ενταθούν. Δεν πρέπει να μας απογοητεύσει η στάση παραγόντων του Υπουργείου. Άλλωστε αυτός είναι ο σκοπός τους. Να αποδεχτούμε πιο εύκολα τη μοίρα που επιφυλάσσουν για εμάς και τα παιδιά μας.     


Καλούμε όλους τους γονείς μαζί με τους Συλλόγους τους και τους εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν τις προσπάθειες για την κάλυψη των κενών των σχολείων. Ας μη μας εφησυχάζουν, με τα "ψίχουλα’’ που πετούν κάθε τόσο.

    Ιδιαίτερα στα Δημοτικά Σχολεία, μπορεί να ήλθαν λίγοι εκπαιδευτικοί την Τρίτη (29/09) αλλά δεν έχουμε ειδικότητες, παράλληλη στήριξη, ολοήμερο, κ.λ.π.

  • Οι Σύλλογοι Γονέων να αξιοποιήσουν οποιαδήποτε μορφή διαμαρτυρίας θεωρούν πιο πρόσφορη και μαζική, προκειμένου να έχει αποτέλεσμα.
  • Η Ένωση Γονέων θα στηρίξει τις πρωτοβουλίες των Συλλόγων και θα προσπαθήσει να συντονίσει τον κοινό αγώνα για μόρφωση των παιδιών μας.
  • Στο πρώτο  δεκαπενθήμερο του Οκτώβρη θα συγκληθεί η Γ.Σ. της Ένωσης Γονέων, προκειμένου να δούμε με συλλογικό τρόπο την κλιμάκωση των προσπαθειών μας.
  • Απ' ότι γνωρίζουμε για τις επόμενες ημέρες η Ομοσπονδία Γονέων Αττι-κής προγραμματίζει απογευματινή κινητοποίηση.
  • Τέλος, στην κινητοποίηση μας στο Υπουργείο Παιδείας συμμετείχε και συμπαραστάθηκε στα αιτήματά μας η Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου  κα Μ. Κιμπιζή.
 
Από την κινητοποίησή μας στο Υπ. Παιδείας (01/10/15)