ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Ένωσης Συλλ. Γονέων του Δήμου μας για τις κινητοποιήσεις με σκοπό την κάλυψη των κενών στα σχολεία.

                                                                       


                                           ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ
                                 ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ


                                                 Μαρκόπουλο 21/10/2015     
                             
                                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
                      ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ...


   Πραγματοποιήθηκαν οι δύο κινητοποιήσεις στα πλαίσια της προσπάθειας, να καλυφθούν τα κενά των εκπαιδευτικών στα σχολεία μας.



Φωτό από την κινητοποίηση του Σαββάτου (17/10)
  • Την Τετάρτη 14/10 ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής και μαζί με 44 Ενώσεις Γονέων, απαιτήσαμε την άμεση λύση του προβλήματος από το Υπουργείο Παιδείας. Ο κ. Υπουργός μας ενημέρωσε ότι στο επόμενο διάστημα θα γίνουν προσλήψεις 14.500 αναπληρωτών, ενώ τα κενά ανέρχονται σε 20.000, χωρίς να δηλώσει ρητά, πότε ακριβώς θα πραγματο-ποιηθούν. Εκτίμησε ότι περίπου 3.000 κενά δεν θα καλυφθούν(!). Συμφώνησε στην ανάγκη μόνιμων διορισμών, αλλά επικαλέστηκε τα δημοσιονομικά. Φαίνεται ξεκάθαρα, από τις δηλώσεις του κ. Υπουργού, ότι στην φετινή σχολική χρονιά δεν υπάρχει πρόθεση να λειτουργήσουν κάποιες υποστηρικτικές δομές, ιδιαίτερα στα δημοτικά σχολεία. Βέβαια δέχτηκε να εξετάσει δύο αιτήματα:
α) Τη δωρεάν μεταφορά  μαθητών με τα Μ.Μ.Μ. σε όλη την Αττική. Η μεταφορά μαθητών και κατοίκων στην περιοχή με τα ΚΤΕΛ, είναι πανάκριβη. Το εισιτήριο μέσα στην πόλη κοστίζει 1,80 και για την Αθήνα 4,00 euro.
β) Την δυνατότητα χορήγησης ενός πρωινού γεύματος σε όλους τους μαθητές.

  • Το Σάββατο, 17/10, συναντηθήκαμε στην Λεωφ. Μαρκοπούλου, μαζί με τους γονείς, τους μαθητές του Δήμου μας και του Δήμου Σαρωνικού και τους εκπαιδευτικούς Π.Ε. και Δ.Ε. σε συμβολική ενέργεια διαμαρτυρίας για την κατάσταση στα σχολεία της περιοχής μας.
Φωτό από την κινητοποίηση του Σαββάτου (17/10)
    Μετά από αυτές τις κινητοποιήσεις γονιών-μαθητών και εκπαιδευτικών, την Δευτέρα 19/10 παρουσιάστηκαν στα σχολεία της περιοχής αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, που κάλυψαν κάποια κενά. Όχι όμως όλα. Στα δημοτικά ήρθαν δάσκαλοι τάξης και δάσκαλοι που μερικώς μπορούν να λειτουργήσουν το ολοήμερο (τέσσερα, από τα εφτά δημοτικά, στερούνται ολοήμερου). Λείπουν ακόμα δάσκαλοι ειδικοτήτων, παράλληλης στήριξης και τμημάτων ένταξης. 

Σε αυτή την εξέλιξη πιστεύουμε ότι συμβάλλαμε όλοι οι γονείς με τις προσπάθειές μας. Γονείς και εκπαιδευτικοί δεν πρέπει να κάνουμε πίσω. Πρέπει να διεκδικήσουμε αγωνιστικά το Δημόσιο Σχολείο που έχουμε ανάγκη και αξίζει στα παιδιά μας. 

                                                                              Το Δ.Σ.

Υ.Γ.: Μπορείτε να παρακολουθήσετε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ1 στις 17/10 των 15:00' ΕΔΩ και ειδικά στο χρονικό σημείο 47:53'-49:20'. Επίσης παρακολουθήστε ΕΔΩ όλο το ρεπορτάζ της ΕΡΤ για την κινητοποίηση, στην εκπομπή FOCUS "Φάκελλος Παιδεία", στο χρονικό σημείο 34:45'-38:16' με καλεσμένους τον Υπ. Παιδείας κο Φίλη, τον πρ. ΔΟΕ κο Κικινή, την πρ. ΟΛΜΕ κα Ζωγραφάκη, τον πρ. ΟΙΕΛΕ κο Μιχ. Κουρουτό, τον επίτιμο διδάκτωρα του ΕΚΠΑ κο Γεωργουσόπουλο, τον καθ. Παν/μίου κο Κουζέλη, την δημ/φο της ΕΡΤ κα Μάχη Νικολάρα και τον δημ/φο τη εφημ. "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" κο Απ. Λακασά.