Ένα σακίδιο για το δρόμο ...

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων του 4ου Δημ. Σχολείου Μαρκοπούλου και απόφαση (κατά πλειοψηφία) του ΔΣ της Ένωσης Γονέων να στηρίξει αυτή την πρωτοβουλία ...
ετοιμάζουμε ο καθένας μας «ένα σακίδιο για τον δρόμο» που θα ανακουφίσει προσωρινά τα παιδιά αυτής της τραγωδίας.
Διαβάστε το κάλεσμα της δράσης που ακολουθεί (με περισσότερες λεπτομέρειες) ...


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
«ΕΝΑ ΣΑΚΙΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ»

    Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,
Η εισροή προσφύγων, ως συνέπεια των καταστροφικών πολέμων στη Μέση Ανατολή, συνεχίζεται και η χώρα μας ως ευρωπαϊκή «πόρτα» γίνεται αποδέκτης μεγάλου αριθμού ανθρώπων που ψάχνουν έναν φιλόξενο προορισμό! Με γνώμονα αυτό, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να ανακουφίσουμε λίγο από τον πόνο και την ταλαιπωρία αυτών των ανθρώπων και δη των παιδιών!
Αποφασίσαμε λοιπόν να στηρίξουμε την δράση της ομάδας ΠΑΡΕΑ και ετοιμάζουμε ο καθένας μας «ένα σακίδιο για τον δρόμο», το οποίο περιέχει:

σκούφο, γάντια, ένα μικρό παιχνίδι, αδιάβροχο, χρώματα ζωγραφικής, μπλοκ ζωγραφικής, σφυρίχτρα, μωρομάντηλα, οδοντόκρεμα, οδοντόβουρτσα, φακό, χυμό, μπισκότα!
Είμαστε σίγουροι πως σαν γονείς, όλοι μας θα στηρίξουμε και φέτος με θέρμη αυτή την δράση αλληλεγγύης, αποδεικνύοντας παράλληλα πως παρά την «δοκιμασία» του μέσα στην χειρότερη μεταπολιτευτική ελληνική κρίση, ο Λαός μας δεν ξεχνά το ανθρώπινο πρόσωπό του απέναντι σε όσους χρειάζονται την βοήθειά του.

Όποιος ενδιαφέρεται να στηρίξει την παραπάνω προσπάθεια, μπορεί να αφήσει το εξοπλισμένο σακίδιό του στο γραφείο του διευθυντή του σχολείου μας, απ’ όπου θα τα παραλάβουμε και είτε θα τα προωθήσουμε στην «ΠΑΡΕΑ», είτε θα βοηθήσουμε κι εμείς οι ίδιοι την «ΠΑΡΕΑ» στη διανομή τους στο λιμάνι του Πειραιά, κατά την άφιξη των προσφύγων! Για την ημερομηνία διανομής θα αναρτηθεί ανακοίνωση στην σελίδα του Συλλόγου μας στο φέισμπουκ και όποιος γονέας επιθυμεί μπορεί να συμμετάσχει!


Με εκτίμηση
Το ΔΣ του Συλλόγου Γ. & Κ.