5ο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού (28 & 29/05/2016) από το Συλλ. Γονέων του 2ου Δημ. Σχολ. Π. Ράφτη

Αποτέλεσμα εικόνας για σκάκιΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ

                                                                                                                ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ 18-05-2016
                                             ΑΡ. ΠΡΩΤ.      /2016


ΠΡΟΣ: ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ, ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ, ΛΥΚΕΙΩΝ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ, ΜΑΡΚ/ΛΟΥ
ΣΥΛΛ. ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ, ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ, ΛΥΚΕΙΩΝ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας, σε συνεργασία με τον δάσκαλο σκακιού κύριο Ρουμελιώτη Δημήτρη και τον Διευθυντή του σχολείου μας κύριο Κορνιωτάκη Παναγιώτη, διοργανώνει το 5ο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού το Σαββατοκύριακο 28 & 29/05/2016.


Το Σχολικό Πρωτάθλημα είναι ΑΝΟΙΚΤΟ και μπορούν να συμμετέχουν μαθητές-τριες από όλα τα Σχολεία του Πόρτο-Ράφτη & Μαρκοπούλου, ανεξάρτητα αν παρακολουθούν ή όχι τα μαθήματα σκακιού.

Σας παραθέτουμε έγγραφο με λεπτομερείς οδηγίες για την διεξαγωγή των αγώνων. Παρακαλούμε πολύ όπως κοινοποιηθεί σε όλους τους μαθητές.

Τηλέφωνα και email επικοινωνίας:

  • κος Ρουμελιώτης Δημήτρης (δάσκαλος σκακιού) τηλ. 6978282475, email: rdrchess@yahoo.gr
  • κος Παπαγεωργίου Θανάσης, τηλ. 6944312434, email: papageorgioy10091964@gmail.com
Σας ευχαριστούμε και σας περιμένουμε.
Από το Δ.Σ.


                 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΣΚΑΚΙΟΥ

      1. Ημερομηνίες διεξαγωγής του 5ου Σχολικού Πρωταθλήματος

    Οι αγώνες σκακιού θα διεξαχθούν:

Α) Σάββατο 28/05/2016  4  αγώνες  ΄Ωρα  προσέλευσης  09:30΄
Β) Κυριακή  29/05/2016  3  αγώνες. ΄Ωρα προσέλευσης  10:00΄

Οι μαθητές-τριες θα χωριστούν σε 3 ομίλους:

- 1ος όμιλος: Α΄+Β΄+Γ΄ Τάξεις,
- 2ος όμιλος: Δ΄+Ε΄+ΣΤ΄ Τάξεις και
- 3ος όμιλος: Γυμνάσιο-Λύκειο.

      2. Δικαίωμα συμμετοχής στο 5ο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού, που διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σε συνεργασία με τον Διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου στο Πόρτο-Ράφτη, έχουν όλοι όσοι γνωρίζουν λίγο σκάκι, ανεξάρτητα αν παρακολουθούν ή όχι τα μαθήματα σκακιού. Επίσης, το Σχολικό Πρωτάθλημα είναι ΑΝΟΙΚΤΟ και μπορούν να συμμετέχουν μαθητές-τριες από όλα τα Σχολεία του Πόρτο-Ράφτη, Μαρκόπουλου.

      3. Χώρος διεξαγωγής και σύστημα αγώνων 

Οι αγώνες θα γίνουν στην αίθουσα Πολλαπλών Εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου (Αγίου Νικολάου, κοντά στο Λιμάνι του Πόρτο-Ράφτη) με Ελβετικό σύστημα 7 (επτά) γύρων και η διάρκεια κάθε παρτίδας ορίζεται σε 20΄ λεπτά. Στη συνέχεια, η Τεχνική Επιτροπή θα κρίνει το αποτέλεσμα. Με ένα επιπλέον πιόνι δεν κερδίζει αυτός που το έχει, εκτός αν αυτό προάγεται σε βασίλισσα. Ακολουθεί ένα μικρό διάλειμμα, για να γίνει η κλήρωση και παίζουμε τον 2ο γύρο…κ.λ.π.

      4. "Έπαθλα για τους νικητές"

Για κάθε τάξη θα υπάρχουν 4 νικητές, 1ος-2ος-3ος και το 1ο κορίτσι, με Χρυσό, Αργυρό Χάλκινο και Χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα. Αν μέσα στους τρεις πρώτους υπάρχει κορίτσι, τότε πρώτο κορίτσι θα είναι άλλη μαθήτρια.
Επίσης σε κάθε όμιλο ο 1ος νικητής θα έχει συμπληρωματικό έπαθλο ένα σκακιστικό περιοδικό, ενώ θα υπάρχουν και 5 σκακιστικά περιοδικά για ορισμένες ισοβαθμίες.
Επιπρόσθετα, όλοι οι μαθητές και μαθήτριες που θα λάβουν μέρος στους αγώνες - ανεξάρτητα της βαθμολογίας - θα πάρουν Αναμνηστικό Δίπλωμα Συμμετοχής.
Για κάθε άλλη πληροφορία επικοινωνήστε: κος Δημ.Ρουμελιώτης (τηλ. 6978-282.475) ή με τους κ.κ. Θ. Παπαγεωργίου (τηλ. 6944-312.434), Μάργα Αριστοτέλη (τηλ. 6980-044.350)
 

      5.  Κριτήρια ισοβαθμίας

Στην περίπτωση ισοβαθμίας 2 , 3 ή και περισσότερων μαθητών-τριών στην ίδια θέση, τα κριτήρια θα είναι:

α) Το μεταξύ τους αποτέλεσμα
β) Η βαθμολογική πρόοδος
γ) Νίκες με τα μαύρα.

     6. Τα έπαθλα αθλοθετούν:

α) Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων (Μετάλλια και Διπλώματα)
β) Ο δάσκαλoς Σκακιού (Σκακιστικά  περιοδικά).

Η απονομή των επάθλων και η τελική βαθμολογική κατάταξη, για όλους τους μαθητές-τριες, θα ανακοινωθούν δύο ημέρες μετά τους αγώνες.