Μετακινήσεις μαθητών με την ΚΤΕΛ Α.Ε.: Η ανακοίνωση του Δήμου και το Δελτίο Τύπου της Ένωσης Γονέων Μαρκοπούλου.

Αποτέλεσμα εικόνας για κτελ ανατολικης αττικης  ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ
              ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ  

   ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

                     Μαρκόπουλο 20/05/2016



ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

     Αγαπητοί γονείς,
Ειλικρινά, με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε την
 ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Μαρκοπούλου που αναφέρεται στις συντονισμένες (!) προσπάθειές του, σχετικά με την εξασφάλιση έκπτωσης 50% στις μετακινήσεις των μαθητών μέσω της ΚΤΕΛ Α.Ε. !


Ανατρέξαμε στη μνήμη μας πολύ πίσω για να ανακαλύψουμε κάποιες ξεχασμένες – ή και κρυμμένες - σχετικές προθέσεις/ανακοινώσεις του Δήμου, αλλά ... μάταια!

  • Τα τελευταία χρόνια το οξυμένο πρόβλημα των μεταφορών των μαθητών, που ανάγκαζε πολλούς απ' αυτούς να μετακινούνται με την ΚΤΕΛ, δε βρήκε "σύμμαχο" τη Δημοτική Αρχή (... αλλά ούτε την ΚΤΕΛ Α.Ε.) με ανάλογες ενέργειες! 
  • Τον τελευταίο χρόνο, στις όποιες συναντήσεις έγιναν με εκπροσώπους του Δήμου, δεν είχαμε καμία ενημέρωση ή ανακοίνωση που να αναδεικνύει τις προσπάθειές (!) του για τις μετακινήσεις των μαθητών (ο κος Δρίτσας, στη συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Αττικής κο Φιλίππου/05 Μάη '16, ισχυρίστηκε ότι οι προσπάθειες του Δήμου είχαν αρχίσει πριν ενάμιση χρόνο)! Ο κος Φιλίππου με τη σειρά του, μετά την συνάντηση με εκπροσώπους των Ενώσεών μας, έστειλε σχετικό υπόμνημα. 
  • Όταν, από τις αρχές Γενάρη του '16, ετοιμάζαμε το υπόμνημά μας για τις μετακινήσεις των μαθητών δεν μας ενημέρωσε κανένας υπεύθυνος του Δήμου για σχετικές παράλληλες ενέργειες ούτε καν μετά την κοινοποίησή του (του υπομνήματος) στις 28 Μάρτη '16!!!

Καθώς η Δημοτική Αρχή δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες ευαισθησίες για τα παιδιά μας, όχι μόνο για τις μετακινήσεις τους αλλά ΚΑΙ για τη σχολική τους στέγη, τη φύλαξη, την συντήρηση των σχολείων, το μακροχρόνιο σχεδιασμό για να αποκτήσουμε Δημόσιες, Ασφαλείς και Σύγχρονες σχολικές μονάδες, ώστε να μην κάνουν μάθημα σε προκάτ αίθουσες και σε ακατάλληλα ενοικιαζόμενα κτίρια ...

... Έχουμε την αίσθηση ότι, από πλευράς Δημοτικής Αρχής, γίνεται  προσπάθεια να οικειοποιηθεί (απτό δείγμα της άμεσης προτεραιότητας που έχει η "μετακίνηση" στην Αν. Αττική) τις συντονισμένες ενέργειες τεσσάρων Ενώσεων Γονέων της Ανατολικής Αττικής (Μαραθώνα-Μαρκοπούλου-Ραφήνας/Πικερμίου-Σαρωνικού) για την νομοθετική κατοχύρωση των μετακινήσεων των παιδιών κάτω των 18 ετών με μισό εισιτήριο και που έφεραν αποτέλεσμα μετά από επισκέψεις σε Υπουργεία, Περιφέρεια και αρμόδιους φορείς. Ήδη σας έχουμε ενημερώσει (03/05) με σχετικό Δελτίο Τύπου.

                                                                                      το Δ.Σ.