Δελτίο Τύπου της Ένωσης Συλλ. Γονέων του Δήμου Μαρκοπούλου: «Οι γονείς του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μαρκοπούλου μας έδειξαν τον δρόμο»!

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ


Μαρκόπουλο 22/10/2016
Αρ. Πρωτ.: 03/2016
Δελτίο Τύπου

«Οι γονείς του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μαρκοπούλου μας έδειξαν τον δρόμο»

     Αγαπητοί γονείς,
Όπως λέει και ένα τραγούδι “... τίποτα δεν πάει χαμένο ...”. Φαίνεται ότι το νόημα του τραγουδιού ενστερνίστηκαν οι γονείς του 4ου Δημ. Σχολ. Μαρκοπούλου και, μετά την απόφαση της Δνσης της Α΄Βάθμιας Εκπαίδευσης να μεταθέσει την δασκάλα της τάξης τους ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς (!), δεν το έβαλαν κάτω.  

Έκλεισαν τα αυτιά τους σε φωνές που έλεγαν “... δε γίνεται τίποτα”, “... κανείς δε θα μας ακούσει”, κ.α., και αποφάσισαν ομόφωνα να μην επιτρέψουν την υποβάθμιση της παρεχόμενης μόρφωσης των παιδιών τους, αρνούμενοι να τα στείλουν στο σχολείο.

Η στάση αυτή δεν άργησε να φέρει αποτέλεσμα. Μετά από τρεις ημέρες αποχή η Δ/νση της Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης αναγκάστηκε να ανακαλέσει την απόφασή της και να επαναφέρει την δασκάλα στην τάξη.

Πιστεύουμε ότι αυτή η ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για γονείς και παιδιά έχει να κάνει με τρεις παράγοντες:
  1. Την σθεναρή και αταλάντευτη αγωνιστική στάση των γονιών
  2. Την παρέμβαση του Συλλόγου Γονέων, ώστε η αγανάκτηση των γονιών να γίνει συλλογική προσπάθεια και ...
  3. Την έμπρακτη συμπαράσταση του Συλλόγου των Εκπαιδευτικών «Κ. Σωτηρίου».

Παρά την σημαντική αυτή επιτυχία των γονιών του 4ου Δημοτικού, δυστυχώς τα προβλήματα παραμένουν. Ιδιαίτερα στο συγκεκριμένο σχολείο όπου οι μαθητές του κάνουν μάθημα σε προκάτ αίθουσες.

Τα κενά των εκπαιδευτικών σε όλα τα σχολεία της περιοχής δυσκολεύουν την λειτουργία του ημερήσιου προγράμματος και του ολοήμερου. Ζητάμε την άμεση πρόσληψη μόνιμου διδακτικού προσωπικού για να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία μας. Αυτή η κατάσταση, εξαντλεί τα όρια της υπομονής μας.

    Θέλουμε Ενιαία Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, χωρίς ... “μπαλώματα”
Θα αγωνιστούμε για την μόρφωση των παιδιών μας
Τώρα ξέρουμε τον δρόμο ...

                                                                                                                        το ΔΣ