ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΑΤΥΠΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΙΡΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Αγαπητά μέλη των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων,        

Την Τετάρτη 21/2/2018 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής για τα κτιριακά θέματα των σχολείων του Δήμου Μαρκοπούλου. 

Στην επιτροπή αυτή μετέχουν και παρευρέθησαν, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Άγγελος Ρούσης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κυρία Ζωή Γιαννάκη, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Βασίλης Μεθενίτης, ο τ. Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιώργος Καβασακάλης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης κ. Κώστας Αλλαγιάννης, ο Δημοτικός Σύμβουλος επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης κ. Λεωνίδας Μπέης, εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών της Β/Βάθμιας κ. Γεώργιος Διολέτης, εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών της Α/Βάθμιας κυρία Μαρία Πυργέρου, η Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων κυρία Μένη Βαμποράκη, εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Α/Βάθμιας κυρία Ντόρα Σταυριανοπούλου & κ. Μπρίκης Νίκος, εκπρόσωπος Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Β/Βάθμιας κ. Γιώργος Λιούπρας.

Σκοπός της επιτροπής, είναι η παρακολούθηση των θεμάτων που αφορούν στα κτιριακά προβλήματα των σχολείων του Δήμου Μαρκοπούλου, η εξεύρεση και προώθηση λύσεων, με στόχο την όσο δυνατόν αποτελεσματικότερη και ταχύτερη διεκπεραίωσή τους. Η επιτροπή θα συνεδριάζει περίπου μία φορά το μήνα, σε περίπτωση όμως εκτάκτων αναγκών θα γίνονται και συναντήσεις νωρίτερα.

Η πρώτη αυτή συνεδρίαση ήταν κυρίως αναγνωριστική για όλους, τέθηκαν διάφορα ζητήματα και αναλυτικά συζητήθηκαν και είναι προς άμεση υλοποίηση τα παρακάτω, τα οποία αφορούν κυρίως σχολεία στα οποία ήδη υπάρχει διαδικαστική εκκρεμότητα.

Λύκειο Π. Ράφτη: την επόμενη εβδομάδα θα γίνει συνάντηση με εκπρόσωπο της ΚΤΥΠ ώστε να ξεκινήσει ο διαγωνισμός για την ανάθεση της κατασκευής.
Χιλίστρα: Εκκρεμεί το θέμα της Κοινής Υπουργικής Απόφασης η οποία θα ανοίξει το δρόμο για την αποζημίωση των ιδιοκτητών του οικοπέδου από την πλευρά της ΚΤΥΠ, το οποίο στη συνέχεια θα περιέλθει στην κυριότητα της, για να μπορέσει να ξεκινήσει η κατασκευή σχολικής μονάδας (αφορά στο Π.Ράφτη). Στόχος, ο οποίος θα προσπαθήσει να επιτευχθεί μέσω διαφόρων συναντήσεων) είναι η άμεση έκδοση της ΚΥΑ.
2ο Δημοτικό Μαρκοπούλου: Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει συνάντηση στην ΚΤΥΠ με σκοπό να ζητηθεί η μελέτη και κατασκευή νέων αιθουσών, μετά την δημοσίευση του ΦΕΚ, το οποίο «νομιμοποίησε» το εν λόγω σχολείο. 
1ο Δημοτικό & 3ο Νηπιαγωγείο Πόρτο Ράφτη: Έχει περάσει από την οικονομική επιτροπή του Δήμου ο διαγωνισμός για τις μονώσεις των δύο κτιρίων, και στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθεί, ώστε να γίνει η ανάθεση και να προχωρήσουν οι συντηρήσεις.

Στόχος της Επιτροπής για την επόμενη συνεδρίαση, είναι να έχουν προχωρήσει τα τέσσερα θέματα τα οποία προαναφέραμε και επιπλέον να έχει γίνει διερεύνηση των δυνατοτήτων χρηματοδότησης για την αγορά οικοπέδων τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή σχολείων.

Με εκτίμηση

Το ΔΣ της Ένωσης