Επιστολή της Ένωσης Συλλόγων Γονέων για την επιτροπη των κτιριακων προβληματων των σχολικων μοναδων του δημου μας

Κύριοι,

Στις 11/12/2017 στο Δήμο Μαρκοπούλου, πραγματοποιήθηκε μονοθεματικό Δημοτικό Συμβούλιο, με θέμα τα προβλήματα των σχολείων της περιοχής μας, στο οποία παρευρέθηκαν οι Διευθύνσεις των Σχολείων, οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων, με στόχο την καταγραφή και την προσπάθεια επίλυσής τους.



Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε ότι από τις 18 σχολικές μονάδες του Δήμου, οι δύο μονάδες είναι εξ ολοκλήρου σε ISOBOX, ένα Δημοτικό Σχολείο στο Πόρτο Ράφτη είναι στεγασμένο σε εντελώς ακατάλληλο χώρο (πρώην εμπορικό κέντρο) με περιφραγμένο με συρματόπλεγμα δρόμο στη θέση του προαύλιου χώρου, ISOBOX τοποθετημένα σε αρκετά σχολεία για την κάλυψη των αναγκών του μαθητικού πληθυσμού, αίθουσες πολλαπλών και βιβλιοθήκες που έχουν μετατραπεί σε τάξεις, απουσία δομών ΑΜΕΑ, απουσία αιθουσών πληροφορικής, οικόπεδα μισθωμένα, κτίρια μισθωμένα κλπ.

Στο τέλος του μονοθεματικού συμβουλίου ανακοινώθηκε από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, η δημιουργία 11μελούς επιτροπής, μέλη της οποίας θα ήταν οι υπεύθυνοι Αντιδήμαρχοι, η Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, εκπρόσωποι της Αντιπολίτευσης, εκπρόσωποι των Διευθύνσεων και εκπρόσωποι των Συλλόγων και της Ένωσης Συλλόγων του Δήμου μας. Σκοπός της επιτροπής θα ήταν η συζήτηση και η προώθηση – επίλυση των κτιριακών προβλημάτων των σχολείων.
Η επιτροπή αυτή συνεδρίασε για πρώτη φορά, δύο μήνες μετά τη σύστασή της, στις 21/2/2018. Οι αποφάσεις που πάρθηκαν και ανακοινώθηκαν σε Δελτίο Τύπου της Ένωσης, αφορούσαν στο χρόνο επανασυνεδρίασης (ένας μήνας περίπου), και σε συγκεκριμένες συναντήσεις και κινήσεις από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής με την αρωγή των υπολοίπων μελών για την επίλυση των προβλημάτων.

Σήμερα, 75 μέρες μετά, δεν έχει συνεδριάσει ξανά αυτή η επιτροπή και δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ενημέρωση στα μέλη της για τυχόν κινήσεις που έχουν ή δεν έχουν γίνει από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής.

Δυστυχώς για άλλη μία φορά γινόμαστε μάρτυρες της κωλυσιεργίας του Δήμου απέναντι στα σοβαρά και χρόνια προβλήματα των σχολείων μας, καθώς και στην προσπάθεια χειραγώγησης των γονέων με μικροπολιτικά επικοινωνιακά παιχνίδια, στις πλάτες χιλιάδων μαθητών και μαθητριών!

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Μαρκοπούλου, σε άμεση συνεργασία με όλους τους Συλλόγους των σχολείων Μαρκοπούλου και Πόρτο Ράφτη, είχε κάνει σαφές προς κάθε υπεύθυνο πως ενδεχόμενο φιάσκο αυτής της Επιτροπής – καθώς μετά από χρόνια πλημμελούς ενασχόλησης της Δημοτικής Αρχής με κτιριακά θέματα που αφορούν τα σχολεία μας, η Επιτροπή αυτή αποτελούσε το τελευταίο προπύργιο- θα σημάνει και τις αντίστοιχες αντιδράσεις των γονέων. Σε αυτό το σημείο βρισκόμαστε τώρα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο
της Ένωσης Συλλόγων Γονέων
Δήμου Μαρκοπούλου


Σχόλια