Απάντηση Φιλίππου σε Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Μαρκοπούλου


Εμεις θα συνεχίσουμε ν' αγωνιζόμαστε με όπλο μας την Αλήθεια και το Δίκαιο, κι ας βγαίνουν να μας διαψεύδουν.

Τα συμπεράσματα δικά σας...


Διαβάστε σχετικά: 


 


Σχόλια

  1. Επισκευάζονται όλες οι αυλές των σχολείων του Δήμου 3Β
    Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2018

    Επισκευάζονται όλες οι αυλές των σχολείων του Δήμου 3Β
    30

    1


    0

    Εγκρίθηκε η κατασκευή του έργου «Διαμόρφωση αύλειων χώρων σχολικών μονάδων Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης» από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

    Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης 7 Ιουνίου η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης για την κατασκευή του έργου «Διαμόρφωση αύλειων χώρων σχολικών μονάδων Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης», μετά από σχετική εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου.

    Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 300.000,00€ (με ΦΠΑ), είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής και σκοπός του είναι η αναγκαία συντήρηση και βελτίωση των αυλών των σχολικών μονάδων και των αθλητικών τους υποδομών προκειμένου να καταστούν οι χώροι αυτοί ασφαλείς και λειτουργικοί.

    Με βάση την ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης στις αυλές των σχολείων του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, θα πραγματοποιηθούν εργασίες που επικεντρώνονται στην επίλυση των άμεσων προβλημάτων ασφαλείας και στον λειτουργικό επανασχεδιασμό τους ώστε να αποκτήσουν όλες οι αυλές, μικρές και μεγάλες, σωστή υποδομή για τη βέλτιστη δημιουργική εμπειρία των παιδιών.

    Τα σχολεία στα οποία θα γίνουν οι παρεμβάσεις είναι: 1ο Δημοτικό Σχολείο Βάρης, Δημοτικό Σχολείο Βουλιαγμένης, 1οΓυμνάσιο Βάρης, 2ο Γυμνάσιο Βάρης, 1οΔημοτικό Σχολείο Βούλας, 2ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας, Δημοτικό Σχολείο Βάρκιζας και Λύκειο Βουλιαγμένης.

    Το έργο θα δημοπρατηθεί και θα εκτελεστεί από τον Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης.
    Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία: Τοπικά

    επιστροφή στην κορυφή
    banner reporter
    logo_bj.jpg
    varkiza resort1
    Follow NotiaReport.gr

    rosetta

    Όνομα

    Email

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Πέτρος Φιλίππου σε συγκέντρωση για τα προβλήματα στον χώρο της παιδείας
    24/09/2015
    Κάντε Share


    Στη συγκέντρωση που πραγματοποίησε την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου στο Δημαρχείο Σαρωνικού η Ένωση Συλλόγων Μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου, με θέμα τα προβλήματα στον χώρο της παιδείας στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής και κυρίως στα σχολεία του Δήμου Σαρωνικού, παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου.


    Μετά την ενημέρωση που έγινε αρχικά από τους εισηγητές (μέλη της Ένωσης Συλλόγων) και τον Δήμαρχο Σαρωνικού Γιώργο Σωφρόνη για τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της περιοχής και εντοπίζονται ως επί το πλείστον στο θέμα των κενών λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού, της συντήρησης των σχολικών κτιρίων αλλά και της μεταφοράς των μαθητών, ο Αντιπεριφερειάρχης στην τοποθέτησή του οριοθέτησε τις αρμοδιότητες κάθε εμπλεκόμενου φορέα στα θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, επισημαίνοντας τα ακόλουθα:

    α). στο ζήτημα των κενών στα σχολεία, υπεύθυνο είναι το αρμόδιο υπουργείο προς το οποίο θα πρέπει να υποβάλλονται σχετικά αιτήματα – υπομνήματα.

    β). στο θέμα της συντήρησης και λειτουργίας των σχολικών μονάδων, την ευθύνη έχουν οι δήμοι. Η Περιφέρεια Αττικής στην πρόσφατη αναμόρφωση του Τεχνικού της Προγράμματος για το έτος 2015, ένταξε για χρηματοδότηση την πρόταση που υπόβαλε ο Δήμος Σαρωνικού και αφορά την κατασκευή του έργου «Επισκευή και Ενεργειακή Αναβάθμιση Σχολικών Κτιρίων και Προαυλίων Δήμου Σαρωνικού» συνολικού προϋπολογισμού 542.212,63€. Το έργο αναμένεται να δημοπρατηθεί άμεσα προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες επισκευής των σχολικών μονάδων.

    γ) για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών, ο κ. Φιλίππου έκανε μια σύντομα αναφορά στην περσινή χρονιά τονίζοντας ότι όταν ανέλαβε καθήκοντα η νέα Περιφερειακή Αρχή την 1η Σεπτεμβρίου 2014, περίπου το 40% των δρομολογίων της Αττικής δεν είχαν καν δημοπρατηθεί και κατάφερε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα (μέχρι το τέλος Νοεμβρίου) με συντονισμένες ενέργειες να εξασφαλίσει τη μεταφορά για τις περισσότερες σχολικές μονάδες της Αττικής.

    Για τη σχολική χρονιά 2015-2016, η Περιφέρεια Αττικής ξεκίνησε τον σχεδιασμό – προγραμματισμό από τον περασμένο Φεβρουάριο προχωρώντας τις διαδικασίες δημοπράτησης των δρομολογίων και πέτυχε μέχρι το τέλος Αυγούστου να έχει εξασφαλίσει περίπου το 80% των μεταφορών σε όλη την Αττική.

    Τα δρομολόγια αυτά έχουν ήδη ξεκινήσει και εκτελούνται κανονικά. Επισήμανε δε ότι τα σχετικά στοιχεία για τα δρομολόγια μεταφοράς μαθητών στην Ανατολική Αττική μπορούν να τα αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι, στις σχολικές μονάδες, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής αλλά και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής www.patt.gov.gr (στην ενότητα Περιφέρεια  Αντιπεριφερειάρχες  Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής  Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη).

    filippou saronikos2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΦυληΠερμα,Αχαρναι ειναι ακομα αυτοι οι δημοι που έχουν παρει χρηματα απο την περιφερεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου