ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΒΡΙΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ


Διαβάστε σχετικά:
ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
 
Δεν περιμέναμε ποτέ ότι μια λιτή και πολύ συγκεκριμένη ανακοίνωσή μας, μόλις 33 λέξεων, θα ανάγκαζε τον Δήμαρχο της πόλης μας, να «αφιερώσει» τρία λεπτά τηλεοπτικού χρόνου σε τοπικό διαδικτυακό σταθμό και 454 λέξεις επίθεσης προς τα εκλεγμένα μέλη του ΔΣ της Ένωσής μας. 
Για την ανακοίνωση σε σχέση με τα επεισόδια στον αγώνα μπάσκετ, δεν έχουμε να προσθέσουμε ούτε να αφαιρέσουμε τίποτα από το Δελτίο Τύπου (αρ.πρ.23, 24/5/2018).
Επιπροσθέτως, κρίνουμε σκόπιμο να εστιάσουμε στα εξής:
Ο Δήμος Μαρκοπούλου δεν έχει εκδώσει καμία ανακοίνωση, κανένα Δελτίο Τύπου μέχρι και σήμερα, για να καταδικάσει τα συγκεκριμένα επεισόδια και να καταδείξει τους ενόχους, όπως τόσο καλά λέει ότι γνωρίζει.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων δεν είναι δικαστής ούτε έχει λόγο να υποδείξει στη δικαιοσύνη το οτιδήποτε. Φυσικά και όλη η Ελλάδα ξέρει τι συνέβη στο γήπεδο, όπως ισχυρίζεται ο κ. Δήμαρχος. Καλό θα είναι λοιπόν, ο κ. Δήμαρχος να καταθέσει μήνυση στους υπεύθυνους των επεισοδίων για ψυχικές και σωματικές βλάβες καθώς είναι ο εκλεγμένος αντιπρόσωπος στην πόλη μας. Ταυτόχρονα όλοι οι πολίτες που ήταν παρόντες στα επεισόδια να προβούν σε καταθέσεις στις Αρχές.

Στην ανακοίνωσή μας ζητήσαμε κάτι που ουδείς το έχει ζητήσει μέχρι τώρα. Την άσκηση ποινικών διώξεων. Στα πλαίσια των Αξιών που έχουμε στη ζωή μας και θέλουμε να μεταδίδουμε στα παιδιά μας, είναι και η έννοια των συνεπειών των πράξεων  μας. Δεν αρκεί  μόνο η καταγγελία, δεν αρκεί μόνο η αποκατάσταση – πληρωμή των ζημιών από τους υπαιτίους, αλλά χρειάζεται και η τιμωρία στα πλαίσια πάντα μιας ευνομούμενης κοινωνίας. Αλλιώς θα μαθαίναμε στα παιδιά μας ότι αύριο βγαίνοντας στην κοινωνία ως ενήλικες, μπορούν να τα σπάσουν όλα, να το παραδεχτούν, να ζητήσουν συγνώμη, να πληρώσουν τις ζημιές και όλα καλά. Όχι, αυτό λέγεται ατιμωρησία και είναι  κάτι  που δεν πρέπει να συνεχίζεται. 

Επίσης, μαθαίνουμε στα παιδιά μας να σέβονται τον συνομιλητή τους και ακόμα και όταν νομίζουν ότι θίγονται ή ότι αδικούνται, με επιχειρήματα να διεκδικούν το δίκιο τους,  χωρίς να χρησιμοποιούν απρεπείς χαρακτηρισμούς και ψεύδη. 
Φυσικά και δεν ντρεπόμαστε που είμαστε γονείς, φυσικά και δεν ντρεπόμαστε που προσπαθούμε να υπερασπιστούμε την ασφάλεια και τα δικαιώματα των παιδιών μας. Αντιθέτως, είναι υποχρέωσή αλλά και τιμή μας.

Καταλήγοντας, θα θέλαμε να απευθυνθούμε μέσα από αυτή μας την ανακοίνωση στον κ. Δήμαρχο.

Κύριε Δήμαρχε, είμαστε γονείς, είμαστε Μαρκοπουλιώτες, Πορτοραφτιώτες, κάτοικοι αυτού του τόπου που προφανώς αγαπάμε και θέλουμε το καλύτερο. Είμαστε στην ίδια πλευρά ή τουλάχιστον θα έπρεπε, μαχόμαστε για τα ίδια Ιδανικά και Αξίες μιας δημοκρατικής κοινωνίας με το δικαίωμα στον Αθλητισμό, στην Παιδεία, στον Πολιτισμό για όλους και πρωτίστως για τα παιδιά μας. Γιατί μας στήνετε απέναντι; Γιατί μας φέρεστε εχθρικά; Είμαστε όλοι μαζί ενάντια στη βία, στους χούλιγκαν, στους βανδαλισμούς. Πραγματικά δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, μόνο να ενώσουμε. Να ενώσουμε όλες τις δυνάμεις μας, για το καλό του τόπου μας, για το καλό των παιδιών μας. 

Αγαπητοί γονείς, δημότες και κάτοικοι του Δήμου Μαρκοπούλου, σας παραθέτουμε:

1) Το Δελτίο Τύπου της Ένωσης, για το οποίο κατηγορούμαστε από τον Δήμαρχο,

2) Την απομαγνητοφωνημένη συνέντευξη του ιδίου, στο notioanatolika.gr,

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Με εκτίμηση,

Το ΔΣ της  Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Μαρκοπούλου




1)
ΘΕΜΑ:ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ                                                     24/5/2018
ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΕ ΑΓΩΝΑ
ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΚΑΜ-ΝΗΑΡ ΗΣΤ

Αξιότιμοι,

Η ΕΣΓΔΜΑ καταδικάζει τα επεισόδια που έγιναν στον αγώνα μπάσκετ Μαρκόπουλο-Νήαρ

Ηστ και καθώς σε αυτά υπήρξαν τραυματισμοί σωματικοί και ψυχικοί παιδιών, ζητούμε από

τις αρχές να ασκηθούν ποινικές διώξεις εναντίον των υπαιτίων.

Με εκτίμηση,

Για το ΔΣ της Ένωσης Γονέων





Η Πρόεδρος                                                                 Ο Γραμματέας

Μ. Βαμποράκη                                                             Β. Γαλανάκης



2)
Απομαγνητοφωνημένη συνέντευξη του Δημάρχου Μαρκοπούλου, στο notioanatolika.gr

Σωτήρης Μεθενίτης, Δήμαρχος Μαρκοπούλου:

0:00’’ «Θέλω να πω ότι αισθάνομαι υπερήφανος ως αυτό-διοικητικός, παρόλο που ανήκουμε τελείως σε διαφορετικούς πολιτικούς και ιδεολογικούς χώρους, από την απόφαση που πήρε και τη σχετική ανακοίνωση που υπήρξε από το Δήμο Καισαριανής πήρε ξεκάθαρη θέση, βλέποντας το βίντεο και μαθαίνοντας τι ακριβώς έγινε και είπε ότι υπάρχουν σοβαρότατες ευθύνες στη διοίκηση της ΝΗΑΡ-ΗΣΤ για τα επεισόδια, είπε ότι η διοίκηση της ΝΗΑΡ-ΗΣΤ δεν έχει ακόμα ζητήσει την αναγκαία συγνώμη που θα έπρεπε να ζητήσει για το πρόβλημα που δημιούργησε στους φιλάθλους του Μαρκοπούλου και κυρίως τα παιδιά που εγκλωβίστηκαν σ’ αυτή την τραγική κατάσταση των επεισοδίων και είπε ακόμα μάλιστα ότι θα πρέπει να γίνει ειδική προσπάθεια ώστε να αλλάξει το καθεστώς διοίκησης της ΝΗΑΡ-ΗΣΤ με μια υγιή διοίκηση η οποία θα προβάλλει τα ιδανικά του ευ αγωνίζεσθε και ενός θετικού αθλητικού ιδεώδες. Ταυτόχρονα πρέπει να πω ότι έχουμε ένα κύμα συμπαράστασης και από την αυτοδιοίκηση και από πάρα πολλούς αθλητικούς παράγοντες οι οποίοι είδαν τα γεγονότα τα οποία ήταν πρωτόγνωρα για την πόλη μας, δέκα χρόνια τουλάχιστον δεν είχαμε ξαναζήσει ποτέ παρόμοια γεγονότα και ήταν με αποκλειστική ευθύνη, αυτό είναι άσπρο μαύρο, αποτυπώθηκε στα σχετικά βίντεο και το είδε όλη η Ελλάδα, από την πλευρά των διοικούντων της ΝΗΑΡ-ΗΣΤ, οι οποίοι είχαν φέρει μια ομάδα μεταφερόμενων χούλιγκαν οι οποίοι τίναξαν το ματς στον αέρα και έκαναν τα τραγικά επεισόδια που ήταν τύχη τελικά που δεν θρηνήσαμε θύματα.

1’:32’’ Μοναδική και εκεί πραγματικά λυπάμαι που είναι συμπολίτες μου, μοναδική παραφωνία σ’ αυτήν την ομόθυμη καταδίκη που υπήρξε σε όλα τα επίπεδα, από όλα τα αθλητικά σωματεία, από όλους τους συλλόγους, από παράγοντες και από όλη την αυτοδιοίκηση, μ’ έχουν πάρει πάνω από δέκα δήμαρχοι τηλέφωνο και μου ‘χουν εκφράσει τη συμπαράστασή τους για τα γεγονότα αλλά και τον αποτροπιασμό τους για τα όσα έκαναν οι χούλιγκανς της ΝΗΑΡ-ΗΣΤ, ήτανε ποια; Η Ένωση Γονέων των σχολείων του Μαρκοπούλου. Με μια τραγική ανακοίνωση τριών γραμμών που υπογράφουν η κυρία Βαμποράκη στην περίπτωση αυτή και ο κύριος Γαλανάκης, έρχονται και δηλώνουν και το μεταφέρω όπως το έγραψαν, ότι απλώς καταδικάζουν γενικώς τα επεισόδια και ζητάνε από τις αρχές να ασκήσουν γενικές διώξεις εναντίον των υπαιτίων. Αυτό που είδε όλη η Ελλάδα δεν το είδε η Ένωση Γονέων των σχολείων του Μαρκοπούλου, δεν το είδε ο κύριος Γαλανάκης και η κυρία Βαμποράκη. Εξισώνουν απροκάλυπτα το θύτη με το θύμα, τους τραμπούκους με τα θύματα του τραμπουκισμού, τους χούλιγκανς με αυτούς που υπέστησαν τις συνέπειες. Είναι ανάξιοι για το ρόλο τους στην Ένωση Γονέων, γιατί το πρώτο πράγμα που πρέπει να μαθαίνουν οι γονείς στα παιδιά τους είναι να ξεχωρίζουν το δίκαιο από το άδικο, την αλήθεια από το ψέμα και κυρίως το θύτη από το θύμα. Εδώ εξίσωσαν  το θύτη με το θύμα, είναι οι μόνοι σε όλη την Ελλάδα που πήραν ίσες αποστάσεις και από τους δύο και ζητάει γενικόλογα απλώς και μόνο τη δίωξη των υπαιτίων. Ποιών υπαιτίων; Ο κύριος Γαλανάκης, η κυρία Βαμποράκη, όσοι υπογράφουν από την Ένωση Γονέων, θεωρούν ότι υπάρχει οποιαδήποτε ευθύνη στο Σύλλογο του Μαρκοπούλου, στους  Μαρκοπουλιώτες φιλάθλους, στους Μαρκοπουλιώτες οπαδούς, στην ομάδα του Μαρκοπούλου, ή στην ομάδα και στους παράγοντες της πόλης του Μαρκοπούλου; Πραγματικά εξανίσταμαι για τις ίσες αποστάσεις που παίρνουν ανάμεσα στους χούλιγκαν και στους τραμπούκους και στα παιδιά του Μαρκοπούλου και στους παράγοντες και στη διοίκηση του Μαρκοπούλου που έδωσαν τον καλύτερό εαυτό τους με τον πλέον έντιμο τρόπο και τίμησαν το ευ αγωνίζεσθε. Η κυρία Βαμποράκη και ο κύριος Γαλανάκης και όσοι συνυπογράφουν αυτή την κατάπτυστη ανακοίνωση που προσβάλλει και εξισώνει τα θύματα με τους θύτες, θα πρέπει αύριο πρωί να ζητήσουν συγνώμη, να πούνε ποιοι είναι οι θύτες και ποια είναι τα θύματα και να σταματήσουν να παίρνουν ίσες αποστάσεις οι οποίες ουσιαστικά δικαιώνουν τους χούλιγκανς. Είναι ντροπή τους που είναι γονείς και έρχονται με τέτοια ουδέτερη ψευδή ανακοίνωση και δεν βλέπουν από κομματικό και πολιτικό φανατισμό αυτό που είδε όλη η Ελλάδα. Την ευθύνη της ΝΗΑΡ-ΗΣΤ, των παραγόντων των συγκεκριμένων που προσπάθησαν να δημιουργήσουν τα επεισόδια, που την είδε ο Δήμος Καισαριανής. Αν τόσο πολύ πια απεχθάνονται το Μαρκόπουλο, δεν μπορώ να καταλάβω τι θέλουν και τι τους συνδέει πια μ’ αυτόν τον τόπο.»  4’:22’’


 




Σχόλια

  1. Γιώργος Αδάμος
    3 λεπτά ·

    Ο Ανώτατος Αρχων της πόλης πρέπει να είναι αυτός που με νηφάλιο τρόπο παρεμβαίνει και δίνει λύσεις εκεί που οι συνεργάτες του αστοχούν. Δεν ρίχνει λάδι στη φωτιά και δεν γίνεται μέρος του προβλήματος.
    Αυτά μεταξύ άλλων τόνισε απευθυνόμενη προς τον κ. Δήμαρχο, στην τελευταία συνεδριάση του Δημοτικού Συμβουλίου, η «ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ»

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου