Στο ίδιο έργο θεατές...


Με σημερινή μας επιστολή, επιχειρήσαμε  να επικοινωνήσουμε με τον δήμαρχο Μαρκοπούλου, Σωτήρη Μεθενίτη, για να ζητήσουμε από αυτόν να συναντήσει την Ένωσή μας για να συζητήσουμε τα θέματα των σχολείων του Δήμου μας, αφού η αντιδήμαρχος Παιδείας, Ζωής Γιαννάκη, αρνείται πεισματικά τα απογευματινά ραντεβού με τους γονείς.

Ωστόσο, γίναμε μάρτυρες της εναρμόνισης του δήμαρχου Μαρκοπούλου με την τακτική αποφυγής που χρησιμοποιεί και η αντιδήμαρχος Παιδείας, χωρίς αυτό βέβαια να μας προκαλεί έκπληξη. Η επιστολή του δήμαρχου, Σωτήρη Μεθενίτη, επισυνάπτεται για να αντιληφθεί και ο τελευταίος αναγνώστης της αντιμετώπισης που χαίρουν οι γονείς, από την Δημοτική Αρχή του Δήμου μας. Η ίδια ιστορία εδώ και χρόνια: Ο δήμαρχος Μαρκοπούλου για άλλη μια φορά παραδίδει …μαθήματα στους εθελοντές γονείς αντί να συνετίσει τους υφιστάμενους του στο να κάνουν σωστά την δουλειά τους!

Η αλήθεια είναι, πως μία διοίκηση που έχει χαρακτηριστεί ως η «Διοίκηση των ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ» είναι δύσκολο να κοιτάξει στα μάτια τον οποιοδήποτε γονέα και να του δικαιολογηθεί για την απραξία της και την ανικανότητά της, στο να διαχειριστεί το μείζον πρόβλημα της σχολικής στέγης στον Δήμο Μαρκοπούλου.

Την στιγμή που η αντιδήμαρχος Παιδείας, Ζωή Γιαννάκη, με έργα-πασπαλίσματα προβάλλει το μότο «Αλλάζουμε σχολεία-αλλάζουμε ζωές», οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μαρκοπούλου και του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πόρτο Ράφτη συνεχίζουν να ζουν την ίδια σχολική ζωή, αφού στοιβάζονται σε ακατάλληλα ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ για 9η συνεχόμενη χρονιά όπως και δεκάδες άλλοι μαθητές σε φυτεμένα ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ σχεδόν σε όλα τα σχολεία του Δήμου. Οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Πόρτο Ράφτη ζουν καθημερινά την ίδια σχολική ζωή σε επικίνδυνο κτήριο-εμπορικό κέντρο. Ίδια ζωή αντικρύζουν και οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Μαρκοπούλου, το οποίο στερείται βασικής συντήρησης και του απαραίτητου ανελκυστήρα, ενώ σε πλήθος άλλων σχολείων τα ζητήματα που περιμένουν απάντηση είναι τεράστια και η ζωή των μαθητών είναι ίδια και απαράλλαχτη!
Αυτά είναι δυστυχώς λίγα από τα καίρια ζητήματα που καλείται η αντιδήμαρχος Παιδείας να απαντήσει και που δεν μπορεί να τα καλύψει με πινέλο και μπογιά, αλλά με σκληρή δουλειά, συνεργασία και Όραμα.

Προφανώς η επικοινωνία και η συνεργασία μεταξύ γονέων και Δημοτικής Αρχής όμως, για την οποία πασχίζει η Ένωση Γονέων από τον περασμένο Ιούλιο και την αντικατάσταση του αντιδήμαρχου Παιδείας, δεν είναι κάτι που ενδιαφέρει τους διοικούντες τον Δήμου μας. Αν ίσχυε το αντίθετο, θα μπορούσε η αντιδήμαρχος να θέσει σε κάθε αρμόδια Υπηρεσία (πχ Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μαρκοπούλου) τα ερωτήματα που της έχουμε ήδη αποστείλει και γνωστοποιήσει και έπειτα να ενημερώσει σε ένα απογευματινό ραντεβού υπεύθυνα τους γονείς.

Για να σταθούμε στα λόγια του ίδιου του δήμαρχου, Σωτήρη Μεθενίτη, βάσει των όσων αναφέρει στην τελευταία παράγραφο της επιστολής του, προφανώς αυτός και η αντιδήμαρχος Παιδείας, δεν νοιάζονται ούτε ελάχιστα για τα παιδιά του Δήμου μας, αφού δεν μπορούν να αφιερώσουν μία-μιάμιση ώρα για μία απογευματινή συνάντηση με τους εκπροσώπους των γονέων.

Για το Δ.Σ.


Η επιστολή της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Μαρκοπούλου προς τον δήμαχο, Σωτήρη Μεθενίτη:



Η απάντηση του δήμαρχου, Σωτήρη Μεθενίτη, στην επιστολή της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Μαρκοπούλου:


Σχόλια