Επιστολή γονέα για τη μόνωση στο 1ο Δημοτικό Πόρτο Ράφτη

Αγαπητοί γονείς και φίλοι,

Δημοσιεύουμε την διευκρινιστική επιστολή του πρώην προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πόρτο Ράφτη, Αντώνη Μπαμπανιώτη, σχετικά με το μείζον θέμα της μόνωσης του σχολείου.





ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ

Με αφορμή την ολοκλήρωση του διαγωνισμού και των ενστάσεων για τη μονωση του 1ου Δημοτικού Πόρτο Ράφτη, ως πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων θα ήθελα να αναφέρω μερικές λεπτομέρειες για να μην ξεχνάμε οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεώτεροι. Και για να μην σας κουράσω δεν θα πάω πολύ πίσω, εκεί που πραγματικά ξεκινά αυτή η ιστορία, αλλά θα ξεκινήσω απ’ το 2017.

7/3/2017: Η τεχνική Υπηρεσία του Δήμου στέλνει αίτημα στην ΚΤΥΠ για διενέργεια αυτοψίας, και σύμφωνης γνώμης επί των απαιτούμενων αποκαταστάσεων για τη μόνωση του σχολείου.

15/5/2017: Η τεχνική έκθεση των Κτιριακών Υποδομών αποστέλλεται στο Δήμο.


23/1/2018: Αποστέλλεται από το Δήμο επιστολή με έγγραφη διαβεβαίωση ότι τον Φεβρουάριο του 2018 θα έχει ολοκληρωθεί η μελέτη της τεχνικής υπηρεσίας. Κόστος έργου 118.000
 

3/2018: Επιβεβαίωση από το Δήμο ότι η μόνωση θα έχει ολοκληρωθεί το Πάσχα του 2018 με καταλυτική ημερομηνία το καλοκαίρι του 2018.

8/2018: Με τη χρήση χορηγίας γίνονται «μπαλώματα» στα ταβάνια, για να μην είναι εκτεθειμένα τα σίδερα. Σήμερα 6 μήνες μετά βρισκόμαστε ίσως σε ακόμη χειρότερη κατάσταση
 

13/9/2018: Διενέργεια διαγωνισμού για την μόνωση με προϋπολογισμό 131.911,02€.
Η διαφορά του πρώτου προϋπολογισμένου ποσού με το δεύτερο ανέρχεται στο ποσό των 13.911,02 και αν σε αυτό προσθέσουμε και τα χρήματα της χορηγίας τα οποία άνοιξαν στην κυριολεξία μια τρύπα στο νερό, φτάνουμε στο ποσό των περίπου 25.000€ επιπλέον κόστος για το Δήμο λόγω της καθυστέρησης των δύο ετών. 


Με 25.000€ δεν θέλετε να σας περιγράψω τι πράγματα θα γίνονταν σε σχολεία του Δήμου μας!


Η ταλαιπωρία που αναφέρει στο facebook (πάλι καλά που υπάρχει και αυτό και ενημερωνόμαστε ως γονείς) η κυρία Γιαννάκη δεν προέρχεται λοιπόν από την ένσταση στο διαγωνισμό. Η ταλαιπωρία του σχολείου μας και των μαθητών προέρχεται από την αναλγησία αυτής της Δημοτικής Αρχής.
 

Τα συγχαρητήρια ανήκουν αποκλειστικά στους γονείς, όπως και ένα τεράστιο μπράβο για την υπομονή και την κατανόησή τους που βλέπουν τέτοιες συμπεριφορές από την Αντιδήμαρχο, Ζωή Γιαννάκη, και δεν έχουν αλλάξει ακόμη χώρα …

Αντώνης Μπαμπανιώτης
(πρώην Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Πόρτο Ράφτη, περίοδος 2016-2018)

Σχόλια