ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2019-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2019-2020

Άλλη μία σχολική χρονιά ξεκινάει για τους μαθητές ύστερα από την καλοκαιρινή ραστώνη. Φέτος, θα υποδεχθούμε στα Σχολεία μας και 185 μικρούς μαθητές, οι οποίοι θα κάνουν τα πρώτα δειλά τους βήματα στην μαθητική κοινότητα.

Όπως γνωρίζουμε όλοι καλά, οι ελλείψεις στις Σχολικές Μονάδες του Δήμου μας είναι μεγάλες, τόσο σε υλικοτεχνικές όσο και σε κτιριακές υποδομές. Σχολείο από το 1947 (Γυμνάσιο Μαρκοπούλου) χωρίς ενεργειακή αναβάθμιση, σχολεία εξολοκλήρου σε αίθουσες προκάτ, σχολείο σε πρώην εμπορικό κέντρο ακατάλληλο για στέγαση μαθητών, σχολεία στα οποία φοιτούν υπεράριθμοι μαθητές αφού έχουν μετατραπεί για να καλύψουν τις ανάγκες, είναι μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα όσον αφορά τις κτιριακές υποδομές. Αλλά δεν ξεχνάμε τα βασικά όπως το χαρτί Α4 και οι συντηρήσεις του πάγιου εξοπλισμού.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Μαρκοπούλου (ΕΣΓΔΜ) εδώ και χρόνια πιέζει προς κάθε κατεύθυνση για την επίλυση των προβλημάτων στα σχολεία μας αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς. Παράλληλα τρέχουμε δράσεις που προάγουν τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Σχεδόν με την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, αναλαμβάνει στον τόπο μας η νέα Δημοτική Αρχή, έτσι όπως αυτή προέκυψε από τις εκλογές του Μαΐου. Με αυτή την συγκυρία, κι αφού ευχηθούμε στην νέα Δημοτική Αρχή και στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο καλή επιτυχία στο έργο τους, θα θέλαμε να απευθυνθούμε στον νέο Δήμαρχο Μαρκοπούλου κο Αλλαγιάννη και να του ζητήσουμε την αρμονική συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και με την ΕΣΓΔΜ, ώστε να γίνουν βήματα προς τα εμπρός. Όπως γνωρίζει άλλωστε οι Σύλλογοι Γονέων παράγουν πολύ σημαντικό επικουρικό έργο, βοηθώντας στην καλυτέρευση της καθημερινότητας των μαθητών και των δασκάλων/καθηγητών, μέσα από την εθελοντική τους παρουσία.

Η αρμονική συνεργασία περνάει μέσα από την διατήρηση ενός πολιτισμένου κλίματος με αλληλοσεβασμό, ειλικρινή και υγιή διάλογο πάνω σε συγκεκριμένες προτάσεις.

Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές καλή και δημιουργική σχολική χρονιά και στους εκπαιδευτικούς τους καλή δύναμη στο δύσκολο έργο τους.

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητριών και μαθητών των σχολείων μας δραστηριοποιηθείτε στους Συλλόγους σας καθώς κανείς δεν περισσεύει. Αγαπητά μέλη της Ένωσης Συλλόγων Γονέων σας θέλουμε ενεργά κοντά μας ώστε να πετύχουμε τα καλύτερα για τα παιδιά μας.


ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Με εκτίμηση,

Το ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων

Σχόλια